2010. január 25., hétfő

Hatalmas elismerésben részesült a Magyar Kultúra Napján a kazincbarcikai Galagonya Citerazenekar


2010. január 22-én a Magyar Kultúra napja alkalmából a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely Galagonya Citerazenekara megkapta a BarcikArt Díjat, amellyel városunk az eddigi munkánkat és elért eredményeinket ismerte el.

2010. január 22-én idén is megrendezésre került a Magyar Kultúra Napja alkalmából megtartott ünnepség, amelyen különböző díjak, elismerések és kitüntetések átadására került sor. A rendezvényen a díjazottakon és az érdeklődőkön kívül részt vettek a város első emberei, valamint körünkben tisztelhettük az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Főosztályának vezető főtanácsosát, Dr. Németh János Istvánt, aki a Himnusz után megtartotta ünnepi köszöntőjét.

A rengeteg dolgozó, művészeti csoport, valamint egyéni sikereket elért személyek díjazása és méltatása után legvégül a Citerazenei Műhely Galagonya Citerazenekarát szólították a színpadra. A rendezvényen a csoportot a legifjabb citerásunk, Jakab Ádám, a legrégebbi tagunk, Scserbin Eszter, vezetőnk, Scserbin János és én képviseltük. Együtt mentünk fel a színpadra, hogy hatalmas meglepetésünkre és annál nagyobb örömmel átvegyük a BarcikArt Díjat Szitka Péter polgármester úrtól. Hatalmas tapsot kaptunk és minden zenekari tag büszke lehetett arra, hogy idén a mi csoportunk, összetartó közösségünk kapta ezt a rendkívül megtisztelő díjat.


















BarcikArt Díj:

A város önkormányzatának kitüntetése, a most kapható legnagyobb elismerés, melyet a Magyar Kultúra Napján ad Kazincbarcika városa. Olyan művészek, előadók kaphatják meg, akik az adott évben a legtöbbet tették munkásságukkal a városért.

A díjról:

2007-ben BarcikArt névvel új művészeti díjat alapított a Szeretem Barcikát Mozgalom. A díj létrehozásának célja az volt, hogy minden évben január 22-én, a Magyar Kultúra Napján azt a tehetséges barcikai művészt jutalmazzák majd, aki az adott évben munkásságával legtöbbet tette a városért. A BarcikArt Díjat egy háromtagú kuratórium ítélte oda, melynek Sajó Attila, az Egressy Béni Művelődési Központ akkori igazgatója, Mezey István grafikusművész és Várkoly Imre, a Kodály Zoltán Művészeti Iskola igazgatója voltak a tagjai.
2009 októberében a városi képviselőtestület döntése alapján a díjat a legmagasabb városi kitüntetéssé minősítették és 2010 január 22-től már Kazincbarcika város adományozza az arra érdemeseknek.

Köszönjük a városnak, hogy idén nekünk ítélték oda ezt a kitüntető címet és nagyon reméljük, hogy a 2009-es után a 2010-es év is hasonlóan sikeres, talán még sikeresebb lesz és továbbra is méltán lesz ránk büszke Kazincbarcika városa!

Még több képért kattints ide!

- citeramuhely.extra.hu -

1 megjegyzés: